Alge Wakame fulgi eco 25g Clearspring

Alge Wakame fulgi eco 25g Clearspring
Click image for Gallery
Producător: Clearspring
Cod produs: 5021554986218
Disponibilitate: Stoc Epuizat
Preţ: Stoc Epuizat 56,00lei
Ingrediente: Alga de mare (Undaria pinnatifida) sub forma de fulgi (instant);

Mod de utilizare: se inmoaie in apa 5 minute si se foloseste astfel in salate sau direct in supe;
Atentie: alga isi mareste volumul de cca. 20 de ori fata de starea uscata;

Wakame(Undaria pinnatifida) este o alga cu frunze lungi, verde inchis, cu forma de pana, care creste in adancimea oceanului, dar doar la 2-10 m sub suprafata apei. Are nevoie de curenti reci, puternici si este recoltata din februarie pana in iunie cu niste furci mari care perie fundul oceanului. Ca si celelalte alge, este bogata in vitaminele B, C si in Calciu si inmoaie fibrele.

Wakame este o parte indispensabila a dietei japonezilor. In medicina lor traditionala, se stie ca wakame curata si intareste sangele, iar supa miso cu wakame a fost utilizata de generatii ca ajutor in recuperarea femeilor dupa nastere.
Wakamele instant este taiat in bucati mici in timpul fabricatiei si poate fi adaugat in supa direct din ambalaj, fara alta pregatire.
Dupa ce este recoltat, wakame este fiert in apa de mare si excesul de sare este clatit. Apoi este taiat in bucati mici si uscat. Wakame instant isi mareste de 20 de ori volumul la inmuiere.Wakame este delicios crud, inmuiat in apa, in salate.

Recomandari: se foloseste un sfert de lingurita de wakame instant pentru o cana de supa miso. Pentru salate, se inmoaie wakame instant in apa timp de 5 minute. Acest wakame ramane verde intens si da culoare salatelor.

Salata de castraveti cu wakame
2 castraveti mari
10 cm wakame sau o lingurita de wakame instant
3 linguri de otet de orez
O lingura de mirin
O lingurita de sos de soia

Wakame se pune la inmuiat, dupa care, daca algele sunt nemaruntite, se taie in bucati mici.
Castravetele se taie in rondele, se presara cu putina sare, apoi se amesteca cu bucatile de wakame, cu otetul, mirinul si sosul de soia.

Supa Miso de baza
pentru 2 persoane
2 cani de apa
2 cm de
wakame, inmuiat in apa timp de 5 minute si taiat in bucati mici, sau lingura de wakame uscat instant
lingura sau dupa gust miso de orz sau miso de orez, dizolvat in putina apa din supa
lingura de ceapa verde sau praz sau arpagic, taiat marunt, ca garnitura

Se aduce apa la fiert. Se adauga wakame inmuiat sau wakame instant. Se fierbe 1 minut, se micsoreaza flacara si se adauga miso dizolvat. Se lasa la foc mic, fara sa clocoteasca, timp de 3-4 minute. Se serveste cu garnitura de verdeturi

Produs in Japonia, ambalat in Marea Britanie

 

 

Caracteristici
Eco
Vegan
Vegetarian

Spune-ţi opinia


Numele tău:

Opinia ta: Notă: Codul HTML este citit ca şi text!

Nota: Rău           Bun

Introduceţi codul din imagine: