Baobab pudra 125g Paradisul Verde

Baobab pudra 125g Paradisul Verde
Click image for Gallery
Producător: ParadisulVerde
Cod produs: 6090000229031
Disponibilitate: Stoc Epuizat
Preţ: Stoc Epuizat 32,50lei

Pudra din fructe de baobab (Adansonia digitata L), supranumit și copacul vieții.

Baobabul este un arbore din genul „Adansonia”, familia „Bombacaceae”, cu trunchiul foarte gros (de până la 9 m în diametru), moale, fibros și umed și ramuri asemănătoare rădăcinilor, de unde și numele de „copac cu capul în jos” sau „copacul butoi”. Cunoscută sub numele de „pâinea maimuței”, pulpa fructelor sale este comestibilă, sub formă proaspătă sau uscată. Se deshidratează natural în interiorul fructului, aroma sa, acrișoară acidulată, situându-se undeva între cea de grapefruit, pere și vanilie.

Începând cu anul 2008, odată cu autorizarea în UE a pudrei din fructe de baobab ca ingredient sigur în alimantație, se constată un interes crescut pentru valorificarea semințelor de baobab și a pudrei din fructele acestuia, pentru consum, dar baobabul este și o sursă de fibre, ulei vegetal (din semințe) coloranți și combustibil. Pentru australienii indigeni, acest arbore este o sursă de apă și hrană, frunzele sale sunt utilizate de aceștia în scop medicinal, iar fructele sunt uneori pictate la exterior și sculptate, pentru a fi purtate ca ornamente.

Pudra din fructele de baobab are un conținut de 12% apă, 50% fibre alimentare și un procent deosebit de ridicat de acid ascorbic (vitamina C) și tiamină.

Recomandări: se poate folosi ca agent de îngroșare în gemuri și sosuri, ca îndulcitor în băuturi de fructe sau pentru a da aromă acrișoară sosuriilor calde.

Caracteristici
Raw
Vegan
Vegetarian

Spune-ţi opinia


Numele tău:

Opinia ta: Notă: Codul HTML este citit ca şi text!

Nota: Rău           Bun

Introduceţi codul din imagine: