Camu camu eco 100g PR Paradisul Verde

Camu camu eco 100g PR Paradisul Verde
Click image for Gallery
Producător: ParadisulVerde
Cod produs: 6090000225101
Disponibilitate: Stoc Epuizat
Preţ: Stoc Epuizat 67,50lei

Pudra din fructe bio de camu-camu (Myrciaria dubia), cea mai bogata sursa de vitamina C naturala.

Camu-camu este un arbust mic tufos din selva amazoniana, numit stiintific Myrciaria dubia, cu fructele mici și rotunde, asemănătoare cu cireșele. Desi creste intr-un climat tropical si umed (in zonele inundabile amazoniene cu apa ajungand  chiar si pana la nivelul coroanei) rezista si in climate subtropicale si chiar la cateva grade peste inghet.

Fiind un arbust care produce  fructe cativa zeci de ani iar cererea mondiala e in crestere, a inceput recent sa fie chiar cultivat, existand o initiativa a unor guverne de a oferi rasaduri bastinasilor. In acest fel se protejeaza padurea amazoniana oferind localnicilor in acelasi timp si mijloace de supravietuire bazate pe metodele traditionale de cultivare si recoltare.

Camu-camu este foarte apreciat datorita fructelor sale comestibile, cu un continut extraodinar de mare de vitamina C de 1800-2700 mg la 100 g de pulpă, adica ~2-3 % din partea comestibila, proprietate care a generat o mare cerere pe piețele internaționale de produse naturale, in special in Japonia. În Europa se găsește mai degrabă ca supliment nutritiv sub forma de pulbere sau capsule.

Desi se pare ca nu este chiar pe primul loc in ceea ce priveste continutul de vitamina C (acesta fiind adjudecat de Kakadu (Terminalia ferdinandiana)) aceasta nu le stirbeste cu nimic proprietatile deosebite.

Fructele de camu-camu sunt folosite ca ingredient alimentar sau sub forma de pudra, procesata ca supliment alimentar.

Pentru comparatie, fata de portocale camu-camu contine de 30-60 de ori mai multa vitamina C, de 10 ori mai mult fier, de 3 ori mai multa niacina (vitamina B3), de 2 ori mai multa riboflavina (vit. B2) si cu 50% mai mult fosfor. In afara de vitamina C mai contine si beta caroten, calciu, proteine, serina, tiamina si valina, etc.

Actiuni: camu-camu este folosit in 3 directii principale:

  • ca vitaminizant natural al organismului;
  • pentru prevenirea si tratarea gripei sau racelilor, fiind un imunostimulator de success;
  • ca factor anti-imbatranire pentru piele (datorita bogatiei de antioxidanti).

Cammu-camu are  proprietati antiseptice, putand fi aplicat direct pe piele daca pentru prevenirea infectarii.
Bastinasii amazonieni il folosesc si pe post de afrodisiac.

Indicatii: terapeutic camu-camu este utilizat pentru protejarea sistemului nervos, in Alzheimer si alte boli neurodegenerative, depresii, lipsa puterii de concentrare, probleme oculare,  ca anti-inflamator si anti-reumatismal, ca adjuvant in prevenirea si tratarea gingivitei, in prevenirea bolilor hepatice, creste fertilitatea; ameliorari in Parkinson, In Brazilia se foloseste pt protejarea, intarirea si descurcarea parului. Se spune ca parul devine stralucitor si plin de viata.  Recent, camu camu a inceput sa fie folosit si in game de produse cosmetice (sampoane, balsamuri, masti de par).

Mod de intrebuintare: pudra de camu-camu poate fi utilizata ca ingredient alimentar, completand minunat o gama variata de deserturi, inghetate, placinte sau alte preparate dulci la cuptor, se pot prepara sucuri naturale sau chiar bauturi alcoolice usoare sau se poate adauga (½ – 1 lingurita de pudra) in smoothies, combinata cu alte fructe sau nucifere (migdale, caju, macadamia etc.), seminte de canepa, etc.
Gustul acru-amarui, tipic vitaminei C, poate fi imbunatatit cu miere sau orice alt indulcitor natural.
Doza recomandata: se recomanda un consum zilnic de 2 lingurite/zi sau chiar mai mult daca va place.

Reteta gasiti aici.

Contraindicatii: pana in prezent nu s-a descoperit nici un efect secundar al consumului indelungat de camu-camu in alimentatie sau in industria cosmetica, considerandu-se ca, cel putin pentru moment, aceste fructe sunt foarte benefice si lipsite de orice efecte adverse.

Precautii: cei sensibili pot avea eventual deranjamente stomacale posibila diaree, din cauza vitaminei C, in acest caz recomandandu-se reducerea sau divizarea dozei zilnice in cantitati mici, pe parcursul intregii zile.

Caracteristici
Eco
Vegan
Vegetarian

Spune-ţi opinia


Numele tău:

Opinia ta: Notă: Codul HTML este citit ca şi text!

Nota: Rău           Bun

Introduceţi codul din imagine: