Faina arorut 200g Biozona

Faina arorut 200g Biozona
Click image for Gallery
Producător: ParadisulVerde
Cod produs: 6090000236428
Disponibilitate: Stoc Epuizat
Preţ: Stoc Epuizat 11,00lei
Etichete: amidon, faina

Arrowroot (arorut) este un amidon extras din rizomii unei plante tropicale ce poarta acelasi nume (Maranta arundinacea), cultivata inca de acum 7000 de ani. A fost folosit cu precadere in alimentatie, dar si pentru tratarea ranilor provocate de sagetile otravitoare sau chiar la fabricarea primelor hartii de copiat fara carbon (datorita granulatiei sale fine).

  • Cu faina de arorut sosurile ies limpezi, nu tulburi ca cele care contin amidon de porumb, faina sau alti agenti de ingrosare!
  • Prin comparatie cu faina sau amidonul de porumb, arorutul ingroasa alimentele la o temperatura mai scazuta (supraincalzirea tinde sa reduca vascozitatea preparatelor ce il contin), eficienta sa nu este afectata de ingredientele acide sau de inghet si influenteaza gustul preparatelor intr-o mai mica masura.
  • Arorutul nu se combina bine cu lactatele, formand cu acestea un amestec lipicios.

Amidonul pur este o pulbere fina de o culoare alba luminoasa si cu gust neutru (cand este sub forma uscata), care la atingere da senzatia de solid iar cand este presata sau frecata „suna” similar zapezii proaspat cazute. Falsificat des in trecut cu amidon de cartofi si alte substante similare, amidonul de arorut in amestec cu apa clocotita emana un miros slab specific si isi mareste volumul, formand un „jeleu” perfect de o consistenta foarte fina, spre deosebire de variantele falsificate cu amidon de o mai slaba calitate, care contin particule de dimensiuni mai mari. Arrowroot nu trebuie confundat nici cu „Florida arrowroot” extras din Zania integrifolia, tapioca extrasa din cassava (Manihot esculenta) si etichetata des ca arrowroot sau cu varianta japoneza de amidon denumita traditional kuzu si extrasa din Pueraria lobata.

Rizomii plantei contin 23% amidon si pentru extragerea aecstuia sunt mai intai spalati bine, apoi pastati in mojare de lemn sau razuiti, lichidul obtinut este filtrat iar amidonul pur, care este insolubil, este lasat sa se aseze la fundul vasului si apoi este uscat la soare sau in camere de uscare.

Valori nutritionale medii UM /100g
Energie kcal 348
Proteine g 0,2
Carbohidrati g 86,9
Lipide g 0,2

Recomandari: faina de arorut poate fi adaugata in biscuiti, budinci, jeleuri, prajituri sau sosuri calde:

  • cu faina de arorut se obtin jeleuri de fructe clare (limpezi) si luminoase iar daca este adaugata in inghetata de casa previne formarea cristalelor de gheata;
  • poate fi utilizata ca agent de ingrosare pentru preparatele acide (sosuri dulci sau acrisoare).
  • pentru ca nu contine gluten, poate inlocui faina de grau in unele copturi; totusi, fiind compusa aproape in totalitate din carbohidrati si lipsindu-i proteinele, nu poate fi un inlocuitor complet pentru faina de grau in panificatie, unde este necesar glutenul;
  • se recomanda ca faina de arorut sa fie amestecata in prealabil cu un lichid rece inainte de a fi adaugata intr-unul fierbinte, iar preparatele sa fie apoi luate imediat de pe foc odata ce s-au ingrosat, pentru a preveni subtierea lor;
  • o lingurita de arorut poate inlocui ½ linguri de amidon de porumb sau una de faina.
Caracteristici
Vegan
Vegetarian
Fara gluten

Spune-ţi opinia


Numele tău:

Opinia ta: Notă: Codul HTML este citit ca şi text!

Nota: Rău           Bun

Introduceţi codul din imagine: