Papadums usturoi 200g Natco

Papadums usturoi 200g Natco
Click image for Gallery
Cod produs: 5013531730563
Disponibilitate: În Stoc
Preţ: În Stoc 11,00lei
Cant: +
-
  - SAU -  
Etichete: semipreparat, cereale,

Aluat din faina de uridu (Vigna Mungo) pentru turte traditionale indiene crocante.

Papadum, cunoscut si sub numele de papad în nordul Indiei, pappadam, happala sau appalam, este o turta crocantă indiană, mancata traditional langa preparatele servite la masă, dar şi ca aperitiv sau gustare, putând fi consumată cu topping-uri diferite, sosuri și condimente. În unele părți din India, este servită ca preparat final la o masă.
În anumite părți ale Indiei, papadum-urile crude (uscate, dar neprăjite) sunt folosite în curry și preparate vegetale. Ele sunt realizate de dimensiuni diferite, cele mai mici putând fi consumate ca o gustare gen chips, iar cele mai mari folosite pentru a face împachetări.
Aceste turte sunt preparate dupa o reteta straveche si uscate la soare.

Alergeni: produs intr-o intreprindere ce proceseaza nuci intr-un alt spatiu.

Ingrediente: făină de uridu (88%), piper negru, sare, asafoetida, bicarbonat de sodiu, ulei vegetal si condimente.

Uridu (Vigna Mungo) este o planta anuala erectă, suberectă sau târâtoare, foarte paroasă. Varful tulpinii sale dezvolta un sistem reticular ramificat, cu noduli moi, rotunzi. Păstăile înguste, cilindrice și de până la șase cm lungime, se fierb și se consumă în întregime sau, după divizare ca dal (dal, dahl sau daal este un preparat de leguminoase (linte, mazare uscate sau fasole) desfacute din teaca lor exterioara si divizate in doua). Pregătită în aceast mod are o textură neobișnuită, mucilaginoasă. Sub formă de făină sau pastă, este de asemenea folosită pe scară largă în Europa de Sud în preparate culinare indiene, cum ar fi Dosa, Idli, Vada și un fel de turtă indiană. Semintele desfacute de coaja lor exterioara neagra (uridu alb) sunt hranitoare si recomandate pentru diabetici, asemenea altor leguminoase. Vigna mungo este utilizată tradițional în Ayurveda indiană ca medicament, extractele sale având efecte imunostimulatoare dovedite.
Asafoetida (Ferula assa-foetida) Este o planta perena ce creste mai ales in Iran si Afganistan, de unde este exportata in restul lumii (in India se cultiva in Kashmir). Are un miros puternic, neplacut, ajunge pana la 3,5 m inaltime, frunze fine si flori galbene. Radacinile ei sunt groase si carnoase si secreta, ca si tulpina plantei, un suc rasinos care se recolteaza si se usuca, formand o masa rasinoasa. Condimentul Asafoetida este o guma rasinoasa, de culoare alb-gri cand este proaspata, ce se ingalbeneste odata cu trecerea timpului trecand spre nuante de rosu si maro. Este vanduta in bucati sau, mai adesea, sub forma de pudra, uneori granulata sau cristalina. Are gust si miros foarte puternic, respingator, asemanator cu cel al usturoiului alterat, dar care dispar la gatit, ramanand doar un usor gust si aroma asemanatoare cepei.

Mod de preparare: turtele se prajesc 15 secunde pe un gratar foarte fierbinte, pe ambele parti, pana apar basici si se rumenesc usor, sau se prajesc in ulei fierbinte 10 secunde, pana capata o culoare aurie.

Produs/Cultivat in India.
Tara de provenienta: Anglia.

Caracteristici
Vegan
Vegetarian

Spune-ţi opinia


Numele tău:

Opinia ta: Notă: Codul HTML este citit ca şi text!

Nota: Rău           Bun

Introduceţi codul din imagine:



Produse înrudite (1)