Cocos faina - Eco 250g Paradisul Verde ET

Cocos faina - Eco 250g Paradisul Verde ET
Click image for Gallery
Producător: ParadisulVerde
Cod produs: 6090000236671
Disponibilitate: În Stoc
Preţ: În Stoc 17,00lei
Cant: +
-
  - SAU -  

Faina de cocos, obtinuta prin macinarea miezului de cocos, este faina cu cel mai mare continut de fibre si are un procent foarte redus de glucide digerabile, fiind o alternativa excelenta la faina de grau pentru persoanele care urmaresc sa limiteze consumul de carbohidrati si/sau sunt sensibile la gluten. O serie de studii efectuate au constatat ca folosirea fainii de cocos in produsele de patiserie scade indicele glicemic al acestora, respectiv impactul lor asupra nivelului de zahar din sange.

Prin comparatie cu faina de grau, faina de cocos are un procent mai ridicat de proteine si mai scazut de aminoacizi esentiali. Este bogata in grasimi saturate cu lant mediu, usor de digerat chiar si pentru persoanele ce sufera de diabet zaharat sau au probleme cu vezica biliara si au actiune antivirala, antimicrobiala si antifungica (acizii grasi lauric, capric si caprilic). Pentru ca se comporta diferit in aluaturi fata de faina de grau, trebuiesc alese retete care adapteaza necesarul de ingrediente pentru faina de cocos.

Palmierul de cocos (Cocos nucifera) este recunoscut pentru multiplele sale utilizari, fiecare dintre partile sale componente avand o semnificativa valoare economica. Este sursa de hrana, alimente si bauturi, fibre, combustibil, ustensile si instrumente muzicale, etc. Straturile exterioare fibroase ale fructelor sale (drupe) folosesc in principal pentru obtinerea fibrelor de cocos (coir), coaja dura a nucilor de cocos pe care le vedem in magazine fiind doar partea interioara a fructului, ce inveleste samanta.

Nuca verde de cocos are in interior doar o pulpa gelatinoasa foarte subtire și suc (apa de cocos), dar in timp ce nuca se usuca, pulpa prinde volum absorbind sucul din interior. Se formeaza astfel „miezul” alb al nucii de cocos, care sub forma cruda are circa 33.5% grasimi, 15.2% carbohidrati (9% fibre alimentare) si 3.3% proteine, dar si un continut semnificativ de minerale de mangan, fier, fosfor si zinc. Sub forma uscata (copra), miezul de cocos este folosit pentru extragerea uleiului de cocos.

Valori nutritionale

UM

/100g

Proteine

g

19.7

Carbohidrati

g

30.2

Lipide

g

10-12

Fibre

g

38.2

Produs/Cultivat in Sri Lanka.

Tara de provenienta: Marea Britanie.

Caracteristici
Eco
Vegan
Vegetarian

Spune-ţi opinia


Numele tău:

Opinia ta: Notă: Codul HTML este citit ca şi text!

Nota: Rău           Bun

Introduceţi codul din imagine: