Daikon uscat 40g Clearspring

Daikon uscat 40g Clearspring
Click image for Gallery
Producător: Clearspring
Cod produs: 5021554986355
Disponibilitate: Stoc Epuizat
Preţ: Stoc Epuizat 18,00lei

Ridiche alba japoneza (Raphanus sativus) deshidratata.

Daikon este un aliment extrem de sanatos si adaptabil, fiind una dintre legumele chintesenta in dieta japoneza. Atat Ridichea Alba Clearspring Uscata cat si cea Murata sunt facute fara nici un colorant sau aditiv, prin metodele traditionale rurale. Varianta murata, numita " Takuan " in japoneza, dupa preotul budist care a inventat-o, este pur si simplu radacina alba murata in tarate de orez. Cunoscuta ca avand continut bogat in vitamine din complexul B si lactobacilli, este de obicei preparata in casele rurale japoneze in fiecare toamna si mancata iarna. Ridichea Alba Murata Clearspring este obtinuta prin aceste metode traditionale utilizate in fermele rurale de secole.
Produs vegetarian, vegan, fara OMG, adaus de zahar, aditivi artificiali, fara ulei de palmier si uleiuri hidrogenate.

Ridichea alba japoneza (daikon): daikon este o ridiche alba gigant, numita Raphanus sativus in Latina si cunoscuta uneori in Ocident sub numele sau indian, mooli. "Daikon" inseamna radacina mare in japoneza, fiind o descriere adecvata pentru forma sa de morcov cu dimensiunile mult mai mari decat acesta. Ridichea alba japoneza are un gust aspru, piperat, apropiat de cel al hreanului, dar mai fin si mai slab.
In dieta japoneza este des intalnita alaturi de alimentele grase si este o parte integranta din medicina populara japoneza de mult timp.

Indicatii terapeutice:

  • este o sursa delicioasa de vitamina C, calciu si fier;
  • este, de asemenea, cunoscuta ca un ajutor specific in digestia alimentelor grase, datorita enzimelor continute (spre exemplu diastaza) care ajuta la dizolvarea grasimilor acumulate si a depozitelor de mucus;
Valori nutritionale UM /100g
Energie KJ 1167
  kcal 279
Proteine g 5.7
Carbohidrati g 65.7
Lipide g 0.5
Sodiu g 0.27
Cenusa g 8.2
Potasiu ,mg 3200
Calciu mg 540
Fier mg 9.7

 

Recomandari: pentru reconstituirea ridichii, inmuiati produsul in apa calduta pentru 30-45 de minute, scoateti-l apoi si stoarceti excesul de apa. Aceasta apa de inmuiere poate fi folosita ca baza pentru supe.
Se poate servi ca sote, singura sau cu alte legume de sezon, putandu-se adauga, pentru gust, sos de soia. Se poate folosi si ca ingredient in supele consistente de iarna.

A se pastra in spatii reci si uscate, ferite de razele soarelui, la temperaturi intre 10°C si 25°C.

Caracteristici
Vegan
Vegetarian

Spune-ţi opinia


Numele tău:

Opinia ta: Notă: Codul HTML este citit ca şi text!

Nota: Rău           Bun

Introduceţi codul din imagine: