Faina de orz eco 1kg Naturalia

Faina de orz eco 1kg Naturalia
Click image for Gallery
Producător: Naturalia
Cod produs: 5941626001482
Disponibilitate: Stoc Epuizat
Preţ: Stoc Epuizat 7,50lei

Constituenţi principali: hordenina (alcaloid), maltină, amidon, săruri de calciu, fier, fosfor, magneziu, potasiu, vitamine A, B, C; malţul (orzul încolţit) conţine în plus enzime şi cantităţi mai mari de vitamine.

Proprietăţi: echilibrant digestiv, deopotrivă antidiareic şi anticonstipant; dinamizant al peristaltismului intestinal, diuretic, drenor hepatic, hipertensor, reconfortant, răcoritor.

Mod de folosire:
Intern- decoct 30 de min. -50 g la 1 l apă. Poate fi administrat şi sugarilor ca laxativ.
Extern- cataplasme, în cazul infecţiilor cutanate.

Ca aliment se poate folosi împreună cu făină de grâu şi făină de orez, pentru a face pâine de casă. Vă recomandăm turtiţele de cocă coaptă pe tabla de prăjit pâine. Reglează digestia excelent şi sunt foarte hrănitoare. Coca se face din făină de grâu şi făină de orz în părţi egale. Se pune puţin untdelemn, apă, sare. Se amestecă şi se frământă până se obţine o cocă omogenă. Se fac turtiţe care se pot coace imediat. Este preferabil să se lase coca circa 8 ore, acoperită cu un şervet.

Fiertură de cereale combinate: orz, grâu, porumb, ovăz, orez, secară, ca o supă groasă, sărată sau îndulcită; cu unt sau untdelemn; se consumă cu salate sau ca garnitură la fripturi cu sos; budinci cu fructe: mere, prune, nuci, etc.

Lapte de orz: Pentru acest tip de lapte vegetal se folosesc numai boabele de orz din ultima recoltă. Se iau 500 g soia şi 2 l de apă încălzită la 38ºC; se aleg boabele de corpuri străine, se spală, se pun la înmuiat cu apă călduţă (de 3 ori volumul lor), se lasă să stea la cald 7- 8 ore (de cu seară); aceste boabe se mărunţesc apoi fin (se trec prin maşina de tocat cu sită deasă), se pun într-un săculeţ de tifon, dublu sau altă pânză de fibră naturală (cânepă sau in) şi se leagă la gură; acest săculeţ se pune într- un lighenaş, se adaugă apă călduţă şi se frământă cu mâinile (ca la pâine) timp de 15 min.; se scurge apoi bine săculeţul, iar lichidul rămas este aşa-zisul " lapte de orz ". Pentru o mai bună valorificare se mai pot pune peste săculeţ 2 l de apă caldă, repetându-se operaţia de mai sus. Iese un lapte ceva mai slab dar destul de bogat în substanţe nutritive. Se consumă imediat sau se păstrează la rece, dar nu mai mult de 24 de ore. Acest lapte ajută foarte mult convalescenţilor, bătrânilor şi copiilor.

Lapte de germeni de orz: Se ia orzul din ultima recoltă, se alege de corpuri străine, se spală de praf şi se ţine în apă 48 de ore, având grijă să i se schimbe apa dimineaţa şi seara. Se limpezeşte bine, se pune într-o tavă emailată, se stropeşte cu puţină apă călduţă, se acoperă cu o foaie de plastic de culoare închisă şi se ţine la cald, având grijă să fie bine limpezit seara şi dimineaţa. Grosimea stratului de orz pe care îl punem la germinat nu trebuie să fie mai mare de 1 cm. Orzul încolţeşte mai greu (depinde şi de temperatura camerei). Boabele de orz germinate se limpezesc în mai multe ape, se mărunţesc, apoi se pun cu apă caldă în următoarea proporţie: 100 g de boabe la 350 ml de apă, se lasă să stea la cald 7- 8 ore (de cu seară); aceste boabe se mărunţesc apoi fin (se trec prin maşina de tocat cu sită deasă), se pun într-un săculeţ de tifon, dublu sau altă pânză de fibră naturală (cânepă sau in) şi se leagă la gură; acest săculeţ se pune într-un lighenaş, se adaugă apă călduţă şi se frământă cu mâinile (ca la pâine) timp de 15 min.; se scurge apoi bine săculeţul, iar lichidul rămas este aşa- zisul " lapte de orz germinat".

Caracteristici
Eco
Vegan
Vegetarian

Spune-ţi opinia


Numele tău:

Opinia ta: Notă: Codul HTML este citit ca şi text!

Nota: Rău           Bun

Introduceţi codul din imagine: