Lotus Radix uscat 50g Clearspring

Lotus Radix uscat 50g Clearspring
Click image for Gallery
Producător: Clearspring
Cod produs: 5021554988250
Disponibilitate: Stoc Epuizat
Preţ: Stoc Epuizat 36,00lei

Rizomi de lotus (Nelumbo nucifera) deshidratați.

Denumiți în Japonia renkon și cunoscuți și sub numele de rădăcină de lotus (lotus root), rizomii de lotus sunt ușor de preparat, au textura crocantă și aromă ușoară dulce-picantă, ce se combină bine cu majoritatea legumelor, putând fi fierți la foc mic sau prăjiți la foc iute în foarte puțin ulei, dar pot fi și murați foarte ușor.
Rizomii deshidratați de lotus Clearspring sunt pregătiți după metodele tradiționale, proaspăt recoltați fiind feliați si deshidratați la soare la temperaturi nu foarte ridicate, astfel încât nu se decolorează.

Nelumbo nucifera (lotus indian sau lotus sacru) este o plantă acvatică originară din pădurile tropicale ale Asiei de Sud și din Qeensland (Australia) frecvent cultivată în grădini acvatice, din care se consumă florile, semințele, frunzele tinere și rizomii (rădăcinile). Este confundată des cu nufărul de apa (Nymphaea caerulea), cu care se inrudește doar de departe, deși are compoziție chimică similară acesteia.
Floare națională în India și Vietnam, lotusul ocupă un rol important în cadrul diferitelor tradiții de vindecare ale orientului. Florile sale au proprietăți astringente și conțin lotusină și nuciferină, alcaloizi cu efect specific de stimulare cerebrală și relaxare extrem de plăcută, putând genera rapid liniștirea profundă a minții, interiorizare, calm, pace lăuntrică, stări ce pot determina o stare sublimă de fericire fără obiect. Rădăcinile de lotus conțin vitamine (C, B1, B2 si B6), potasiu, cupru, mangan, fosfor, fier, magneziu, calciu, zinc, fibre si au un continut foarte redus de grăsimi saturate.

Ingrediente: rizomi de lotus (Nelumbo nucifera).

 

Valori nutritionale UM /100g
Energie KJ 1322
  kcal 316
Proteine g 7.95
Carbohidrati g 69.5
Lipide g 0.8



Recomandări: pentru preparare se înmoaie în apă calduță 1-2 ore, se scurg și apoi se fierb la foc mic sau se pot pregăti ca sote, eventual alături de alte legume, adăugându-se sos de soia, după gust.
Rizomii de lotus se murează deseori cu oțet de orez, zahăr, chili și/sau usturoi sau sunt serviți tradițional cu salată, creveți, ulei de susan și/sau frunze de coriandru.

Dupa desigilare închideți bine punga și păstrați produsul într-un loc uscat și răcoros.
Produs/Cultivat în Japonia.
Țara de proveniența: Anglia.

 

Rețetă – Salată de rizomi de lotus:

Ingredientele necesare pentru 4-6 portii:

  • două cești de rizomi de lotus feliați (înmuiați în prealabil și fierți în abur);

  • 1 morcov tăiat în benzi subțiri sau felii subțiri (pe diagonală);

  • 1/4 ceașcă de ardei roșu tăiat cubulețe;

  • 1/4 ceașcă de ceapă verde tăiată în felii subțiri;

  • 2 linguri de rădăcină de ghimbir decojită și tocată;

  • 2 linguri de suc proaspăt stors de lămâie sau de portocale;

  • 1 lingură de oțet de orez;

  • 2 linguri de apă;

  • 2 linguri de ulei de susan sau 2 linguri de apă (pentru o salată fără ulei);

  • 1/4 linguriță de sare de mare (sau după gust);

  • 1/8 linguriță de piper negru măcinat;

  • un vârf de cuțit de boia iute;

  • 1/2 linguriță de amestec de condimente (anason, cuișoare, scorțișoară, fenicul, ghimbir, etc.), opțional.
     

Preparare:

  1. Puneți toate ingredientele într-un bol mare și amestecați bine, cu grijă.

  2. Se lasă amestecul de ingrediente să se pătrundă, amestecându-le din când în când.

  1. Pentru o prezentare mai decorativă se poate așeza salata deasupra unor felii subtiri de varză Napa (varză chinezească) și varză roșie.

Poftă Bună!

Caracteristici
Vegan
Vegetarian

Spune-ţi opinia


Numele tău:

Opinia ta: Notă: Codul HTML este citit ca şi text!

Nota: Rău           Bun

Introduceţi codul din imagine: