Ferment ecologic pentru copt (maia), premium.
Ingrediente: grâu*, făină de porumb*, făină de mazăre*, miere*.*din agricultura ecologica.
Valori nutritionale | UM | /100g |
Energie | KJ | 1528 |
kcal | 360 | |
Proteine | g | 9.4 |
Carbohidrati | g | 76.8 |
Lipide | g | 1.7 |
Recomandări: se folosește pentru a prepara pâine și produse de patiserie.
A se păstra într-un loc uscat și răcoros.
Prepararea aluatului:
Ingrediente: 20g maia, 100g griș, 100g faină de grâu, 220g apă la aproximativ 40ºC. Dizolvați maiaua în puțină apă, după care preparați o cocă moale (nu ar trebui să ramână apă pe ea) și lăsați-o deoparte 12-18 ore la 28-30ºC, temperatura fiind cheia succesului.
Ingrediente: coca pregătită la etapa 1., 150g griș, 150g făină de grâu, 70-100g apă la aproximativ 40ºC. Amestecați ingredientele și acoperiți vasul (coca ar trebui să fie de consistență mdie-tare) și lăsați-o deoparte 5-10 ore la 28-30ºC, până când la suprafața aluatului apar multe bule de fermentare, iar volumul său este aproximativ dublu, fiind acum gata pentru utilizare într-un aluat de pâine.
Păstrarea aluatului: puneți coca într-un borcan cu filet (până la ¾ din volumul său) și păstrați-o la frigider la 4-8ºC (este consumabilă maxim 4luni). Dacă este păstrată perioade mai lungi, se poate forma un strat gri care este propria sa drojdie și este complet comestibilă.
Caracteristici | |
Eco | |
Vegan | |
Vegetarian |