Mochi orez brun eco 250g Clearspring

Mochi orez brun eco 250g Clearspring
Click image for Gallery
Producător: Clearspring
Cod produs: 4539093101432
Disponibilitate: Stoc Epuizat
Preţ: Stoc Epuizat 47,50lei

Orez brun dulce, aburit si presat

Mochi este o pastă glutinoasă preparată din orez dulce glutinos (Oryza sativa), adaugandu-se uneori pelin japonez (Artemisia princes, cunoscuta si sub numele de Yomogi), planta salbatica din Japonia cu o aoma puternica, naturala si foarte savuroasa. Pentru a obtine mochi, orezul integral dulce (glutinos) este inmuiat, aburit, presat si lasat sa se deshidrateze pana ce consistenta sa permite felierea produsului.
Cu aroma sa consistenta si textura unica, gumoasa mochi este un ingredient tradiţional în Japonia. Prin preparare acesta se inmoaie si isi mareste volumul, dar devine crocant la exterior, fiind delicios de umed si gumos.
Desi presarea mochi-ului este o munca istovitoare, produsul obtinut pastreaza un gust mult mai bun decat versiunea sa industriala (obtinuta prin extrudare), unii traditionalisti sustinand chiar ca prin extrudare mochi-ul isi pierde si din calitatile curative.
Mochi Clearspring este produs de unul dintre putinii mici producatori japonezi de mochi, printr-o metoda unica ce imbina calitatile presarii cu avantajul automatizarii, astfel incat mochi-ul rezultat este puternic energizant si are gustul si textura celui traditional.

Ingrediente: orez brun dulce (glutinos).

Indicatii terapeutice: potrivit medicinei traditionale japoneze mochi este benefic in cazul anemiei, al dezechilibrului zaharului din sange, a intestinelor slabite, fiind totodata de ajutor pentru femeile gravide și care alăptează, deoarece sustine producerea laptelui matern.
Energizant și ușor de digerat, mochi este un aliment excelent in cazul senzațiilor de slăbiciune, agricultorii japonezi mancand mult mochi in timpul iernii, pentru cresterea rezistentei si pentru a se incalzi.

Mod de intrebuintare: mochi este foarte usor de preparat si de adaptat diverselor meniuri, fiind in general servit ca ingredient de baza. Traditional in Japonia este inclus in meniul ce inaugureaza masa anului nou, de obicei in supa sau tocana, simbolizand longevitatea si bunastarea.
Poate fi copt, preparat pe gratar, prajit intr-o cantitate mai mare sau mai mica de ulei/grasime, utilizat pentru produse de cofetarie, dar si inclus în savuroase feluri de mancare, precum supe si tocane.
 

  • Mochi la cuptor sau la gratar: este servit deseori cu topping de miso dulce, cel copt putand fi si taiat in bucati mici si adaugat in supe, in ultimele minute de fierbere.
  • Mochi prajit: sub aceasta forma nu are nevoie decat de putin sos de soia simplu sau cu ghimbir.
  • Desert cu mochi: mochi poate fi rulat in sirop de orez, “tavalit” apoi in nuci si consumat ca desert.
  • Gustare cu mochi: mochi poate fi servit fara alte ingrediente, ca o gustare de sine statatoare cu gust usor dulceag. Pot fi prajite usor cateva bucati de mochi, rulate apoi in alge nori prajite si stropite cu ghimbir ras, sos de soia tamari, tekka (condiment) si wasabi (pasta picanta din hrean japonez).

Atentie: la preparare termica mochi isi dubleaza aproape marimea initiala, dezvoltand o crusta crocanta la exterior si un interior moale si gumos. Daca este preparat un timp prea indelungat, coaja exterioara se crapa si miezul moale iese in afara

Dupa desigilare se pastreaza la frigider.
Tara de provenienta: Japonia.

Caracteristici
Eco
Vegan
Vegetarian

Spune-ţi opinia


Numele tău:

Opinia ta: Notă: Codul HTML este citit ca şi text!

Nota: Rău           Bun

Introduceţi codul din imagine: