Moringa pudra 100g Paradisul Verde

Moringa pudra 100g Paradisul Verde
Click image for Gallery
Producător: ParadisulVerde
Cod produs: 6090000231683
Disponibilitate: Stoc Epuizat
Preţ: Stoc Epuizat 20,50lei

Pudră din frunze de Moringa oleifera, Paradisul Verde.
Produs/Cultivat în India.

Moringa oleifera este un arbore originar din India de Nord, Nepal și Pakistan, dar este cultivat astăzi și în alte zone de pe glob. Foarte rezistent la secetă, Moringa oleifera preferă solurile nisipoase bine drenate și altitudini situate între 0 și 1400 m, în aceste condiții având o dezvoltare rapidă (până la 2 m pe an în primii 3-4 ani), pentru a ajunge în final la 10-12 m înălțime.

Deși are multiple utilizări (lemnul este folosit drept combustibil și în pastă pentru hârtie de ziar, semințele zdrobite pentru epurarea rapidă a apei râurilor, iar butașii sunt plantați apropiați unul de altul pentru a forma în 3 luni un gard viu de protecție împotriva animalelor, cea mai cunoscută întebuințare a sa este ca importantă sursă de hrană. „Hrana naturală de la tropice”, Moringa oleifera are multe utilizări în medicina tradițională a Asiei și a Africii de Vest, dar nu atât prin păstăile sale comestibile, cu un gust asemănător sparanghelului, cât datorită frunzelor sale bogate în nutrienți, folosite ca mijloc de combatere a malnutriției în țările în curs de dezvoltare.

Prelucrare: această pudră de Moringa, de culoare verde-luminos și aromă proaspătă similară spanacului, provine de la frunze tinere recoltate de pe arbori cultivați ecologic în India, o dată la 30-45 de zile. După recoltare frunzele sunt sortate, spălate 30 de secunde, scurse de apă și apoi uscate la umbră la temperaturi de 23-30 °C până se deshidratează și devin fribile, iar în final sunt măcinate fin.

Produsul este bogat în fibre, proteine (conține toți cei 8 aminoacizi esențiali), vitamine (A, B1, B12, B2, B6, E) și minerale (de calciu, fier, agneziu, fosfor, potasiu).

Valori nutritionale UM /100g
Energie KJ 1280
  kcal 307
Proteine g 23,8
Carbohidrati g 51,9
glucide g 6,1
Lipide g 6,7
saturate g 1,7
mononesaturate g 0,5
polinesaturate g 4,2
Fibre alimentare g 27,8
Sodiu mg < 0,1

 

Recomandări: pudra de moringa poate fi întrebuințată la copt (înlocuind cu pudră de moringa 10% din cantitatea de făina albă), pentru a îngroșa tocănițe sau sosuri ori presărată peste diverse salate.

A se păstra într-un loc uscat și răcoros.

Caracteristici
Vegan
Vegetarian

Spune-ţi opinia


Numele tău:

Opinia ta: Notă: Codul HTML este citit ca şi text!

Nota: Rău           Bun

Introduceţi codul din imagine: