Mucuna pudra eco 100g Paradisul Verde

Mucuna pudra eco 100g Paradisul Verde
Click image for Gallery
Producător: ParadisulVerde
Cod produs: 6090000231713
Disponibilitate: Stoc Epuizat
Preţ: Stoc Epuizat 17,50lei

Pudră ecologică de mucuna (Mucuna pruriens), Paradisul Verde.

Țara de origine: India.

Mucuna este un gen ce cuprinde aproximativ 100 de specii de vițe și arbuști cățărători din familia Fabaceae, îtâlnite în pădurile zonelor tropicale de pe întregul glob pământesc. Genul are frunze penate cu 3 lobi, flori asemănătoare celor de mazăre, dar mai mari și fructe sub formă de păstăi, acoperite în cazul unora dintre specii cu peri iritanți pentru piele, numele de pruriens făcând referire la acest aspect.

Multe dintre speciile genului Mucuna sunt folosite tradițional pentru proprietățile lor medicinale, fiind menționate din cele mai vechi timpuri, în special în China și India.

Mucuna pruriens, cunoscută și sub numele de velvet bean (fasole de mătase), este întâlnită în Africa, India și Caraibe și renumită pentru senzația de mâncărime extremă pe care o produce la contactul direct, în special frunzele tinere și păstăile sale cu semințe. La tropice este folosită pe scară largă ca plantă furajeră, dar este utilizată și ca surogat de cafea sau gătită (mugurii proaspeți sau semințele, înmuiate în prealabil 0.5-48 ore sau fierte schimbând apa de mai multe ori, altfel putând fi toxică pentru om). Consumată în cantități mari poate fi toxică și pentru mamiferele rumegătoare.

Semințele sale sunt folosite în medicina Unani (greco-arabă) și Ayurveda pentru tratarea multor disfuncții. Mucuna pruriens s-a dovedit a îmbunătății nivelul dopaminei la șobolani, planta și extractele sale sunt folosite de mult timp în comunitățile tribale ca antidot pentru mușcaturile a diferiți șerpi (aspect verificat si de diferite cercetări legate de tratamentul profilactic al mușcăturilor de cobra, vipera Echis, Calloselasma rhodostoma (Malayan Pit viper), krait), semințele plantei au dovedit și proprietăți antidepresive în nevroze depresive, iar formulări cu pudră din semințele sale au dat rezultate promițătoare pentru gestiunea bolii Parkinson.

Valori nutritionale UM /100g
Energie KJ 1540
  kcal 366
Proteine g 29,4
Carbohidrati g 56
glucide g 4,2
Lipide g 4,8
saturate g 1,7
mononesaturate g 0,5
polinesaturate g 2,3
Fibre alimentare g 9,8
Sodiu mg < 0,1

 

A se păstra într-un loc uscat și răcoros.

Caracteristici
Eco
Vegan
Vegetarian

Spune-ţi opinia


Numele tău:

Opinia ta: Notă: Codul HTML este citit ca şi text!

Nota: Rău           Bun

Introduceţi codul din imagine: