Quinoa amestec tricolor eco 1kg Infinity Foods

Quinoa amestec tricolor eco 1kg Infinity Foods
Click image for Gallery
Producător: Infinity Foods
Cod produs: 5028869011604
Disponibilitate: În Stoc
Preţ: În Stoc 42,00lei
Cant: +
-
  - SAU -  

Quinoa este o specie de talpa-gâștei considerată cereală, originară din America de Sud, unde creşte la mari altitudini (chiar la 4000 m), fiind inrudită cu sfecla și spanacul. În starea lor naturală, semințele mici și relativ rotunde de quinoa sunt acoperite de un strat de saponine cu gust amar datorită căruia sunt evitate de păsări, necesitând astfel o protecție minimă pe parcursul cultivării. Acestea au variate culori, de la alb la rosu sau neagru, sunt bogate în proteine (conțin toți aminoacizii esențiali, în special lizină), fibre, vitamine (B9, B1, B6, B2) și minerale (de mangan, magneziu, fosfor, cupru, fier). Numită de către incaşi chisaya mama (mama tuturor cerealelor), quinoa a crescut recent in popularitate datorită studiilor efectuate pe boabele de quinoa care i-au scos în evidenţă calităţile: foarte hrănitoare și benefică pentru sănătatea umană.

Cercetările au atras atenția asupra prezenței în quinoa a anumitor fitonutrienți antioxidanți, a unei proporții deosebit de concentrate a doi flavonoizi (quercetin și kamferol), uneori chiar mai concentrate decât în merișoare, precum și a unui număr mare de fitonutrienți antiinfamatori, aceștia din urmă putând explica rezultatele studiilor preliminare ce dovedesc riscul scăzut de probleme inflamatorii (inclusiv obezitate) la animalele hrănite cu quinoa. Prin comparație cu cerealele, în quinoa sunt prezente proporții mai mari de grăsimi, aceasta putând furniza cantități importante de acizi grași monosaturați (sub forma acidului oleic) și ceva mai mici de acizi grași omega-3 (alfa linolenic).

Quinoa se prepară prin fierbere sau, mai rar, prin prăjire şi poate fi utilizată în preparate culinare asemeni orezului (budinci, pilafuri, risotto, salate, etc) dar, spre deosebire de acesta, are un conţinut de amidon redus, astfel încât după fierberea sa rezultă un preparat afânat, mult mai puţin lipicios/cleios. Asemeni orezului, quinoa se spală în câteva ape reci înainte de utilizare.

Alergeni: produsul poate conține urme de nuci, semințe și gluten.

Valori nutriționale la 100g: energie 356 kcal/ 1505 KJ, proteine 13.7 g, carbohidrați 56.7 g (din care glucide 3.5 g), lipide 7.1 g (din care saturate 0.96 g), fibre 9.0 g, sodiu – urme.

Valori nutritionale UM /100g
Energie KJ 1505
  kcal 356
Proteine g 13.7
Carbohidrati g 56.7
glucide g 3.5
Lipide g 7.1
saturate g 0.96
Fibre g 9
Sodiu mg urme

Recomandări: aceste semințe deosebit de hrănitoare sunt o alternativă excelentă pentru orez sau cuș-cuș, dar pot fi adăugate în aceeași măsură în supe sau tocane.
Preparare: se fierbe la foc mic în de două ori mai multă apă timp de 15-20 minute, clătindu-se înainte de utilizare.

Produs/Cultivat în Peru.
Țara de origina: Anglia.

 

Caracteristici
Eco
Vegan
Vegetarian

Spune-ţi opinia


Numele tău:

Opinia ta: Notă: Codul HTML este citit ca şi text!

Nota: Rău           Bun

Introduceţi codul din imagine: