Quinoa eco 500g Biorganik

Quinoa eco 500g Biorganik
Click image for Gallery
Producător: Biorganik
Cod produs: 5999559310850
Disponibilitate: Stoc Epuizat
Preţ: Stoc Epuizat 40,50lei

Quinoa (Chenopodium quinoa), „mama tuturor cerealelor” pentru incasi, este originara din America de Sud unde creste la mari altitudini (chiar la 4000 m). Este utilizata si consumata asemenea cerealelor dar nu face parte din familia acestora (Poaceae/Graminee) si este fara gluten, fiind de fapt o pseudocereala. Semintele sale au culori variate, de la alb la rosu sau negru si sunt bogate in proteine (lizina), fibre, vitamine (B9, B1, B6, B2) si minerale (de mangan, magneziu, fosfor, cupru, fier), fitonutrienti cu efect antioxidant (quercetin, kamferol) si antiinflamator. Prin comparatie cu cerealele, quinoa contine proportii mai mari de grasimi ce pot furniza cantitati importante de acizi grasi mononesaturati (acid oleic) si ceva mai mici de acizi grasi omega 3 (alfa linolenic).

Valori nutritionale UM /100g
Energie KJ 1539
  kcal 368
Proteine g 14
Carbohidrati g 57
zaharuri g 1,34
Lipide g 6,1
acizi grasi saturati g 0,71
Fibre g 7
Sare g 0,005

Contine minerale de magneziu, fosfor, calciu, potasiu, fier si zinc si vitamine (B1, B2, B3, B6, C).

Este ambalata intr-o intreprindere care proceseaza si soia, gluten si seminte oleaginoase.

Recomandari: se poate gati asemeni orezului (pilaf, budinci, salate, risotto, etc.), dar, datorita continutului sau redus de amidon, dupa fierbere este mai afanata si mult mai putin lipicioasa/cleioasa decat orezul.

Pentru a beneficia din plin de calitatile nutritive ale semintelor de quinoa, este de preferat ca inainte de preparare sa fie lasate sa fermenteze cel putin 12 ore in de circa trei ori mai multa apa calduta in care s-a adaugat in prealabil o lingura de iaurt, lamaie sau otet.

Tara de origine: Bolivia.

 

Caracteristici
Eco
Vegan
Vegetarian
Fara gluten

Spune-ţi opinia


Numele tău:

Opinia ta: Notă: Codul HTML este citit ca şi text!

Nota: Rău           Bun

Introduceţi codul din imagine: