Shiitake pudra - Eco 125g Paradisul Verde ET

Shiitake pudra - Eco 125g Paradisul Verde ET
Click image for Gallery
Producător: ParadisulVerde
Cod produs: 6090000237166
Disponibilitate: În Stoc
Preţ: În Stoc 26,00lei
Cant: +
-
  - SAU -  

100% pudra de ciuperci shiitake cultivate pe substraturi fara gluten, certificate ecologic, fara aditivi sau agenti de umplere. Ciupercile sunt cultivate si monitorizate atent, astfel incat acestea nu contin metalele grele si toxinele prezente in alte soiuri de ciuperci.

Produs/Cultivat in China.

Shiitake (Lentinula edodes) sunt ciuperci comestibile originare din padurile din estul Asiei, consumate de mii de ani si folosite in scop terapeutic de medicina traditionala chineza (primele mentiuni dateaza din anul 100 e.n.). Au un conținut ridicat de fibre, proteine, substanțe minerale (cupru, seleniu, mangan, zinc, potasiu, magneziu, fosfor), vitamine din grupa B (B5, B2, B3, B6, B9) și provitamina D (ergosterol), dar principalele principii active din compoziția lor sunt totuși lentinanul si eritadenina:

  • lentinanul este o polizaharida izolata din ciupercile shiitake ce, conform experimentelor de laborator, creste activitatea celulelor imune (celulele T, citokinele, monocitele si factorul de necroza tumorala), dovedindu-se eficient in tratamentul persoanelor bolnave de cancer sau in cazul infectiilor cu anumite bacterii sau virusuri, inclusiv HIV;

  • eritadenina este un alcaloid izolat si el din ciupercile shiitake si care are efect hipocolesterolemiant;

  • ciupercile shiitake sunt cea mai buna sursa de L-ergotioneina, un puternic antioxidant, conform studiilor prezentate in 2005 la American Chemical Society de o echipa de cercetatori americani;

  • lentionina (lenthionine) este un compus activ important al ciupercilor shiitake ce inhiba acumularea trombocitelor, acestea dovedindu-se astfel benefice si in tratamentul trombozelor.

Medicina tradițională chineză le menționează ca remediu pentru intretinerea generala a sanatatii, in cazuri de otravire cu ciuperci, pojar la copii, dureri de stomac, dureri de cap, stari de slabiciune, nivel ridicat al colesterolului, ateroscleroza, presiune arteriala ridicata, afectiuni ale ficatului, diabet, raceala sau gripa.

Studiile stiintifice moderne mentioneaza ca ciupercile shiitake au efecte benefice in cazul afectiunilor cardiovasculare (inclusiv ateroscleroza), ca stimuleaza sistemului imunitar si este posibil sa aiba si proprietati antibacteriene si antivirale.

Valori nutritionale UM /100g
Energie kJ 1134
  kcal 272
Proteine g 14,56
Carbohidrati g 28,95
zaharuri g <0,5
Lipide g 1,44
saturate g 0,23
Fibre g 42,59
Sodiu g 0,013

Recomandari: pudra de shiitake se poate servi (1-2 l-te/zi) ca ingredient in sucuri, sub forma de infuzie sau adaugata in cereale, lapte vegetal de orez sau soia, iaurt, smoothie-uri, salate de fructe sau alte preparate, de preferat netratate termic, dar poate fi adaugata si in batoanele energizante.

Caracteristici
Eco
Vegan
Vegetarian

Spune-ţi opinia


Numele tău:

Opinia ta: Notă: Codul HTML este citit ca şi text!

Nota: Rău           Bun

Introduceţi codul din imagine: