Sirop artar 500ml Neera

Sirop artar 500ml Neera
Click image for Gallery
Producător: Neera
Cod produs: 9002823001050
Disponibilitate: În Stoc
Preţ: În Stoc 83,50lei
Cant: +
-
  - SAU -  
Etichete: indulcitori, artar, neera

Artarul este un arbore rezistent, ce infloreste primavara inainte de a infrunzi, cu lemnul tare de culoare alba si frunze lucioase, despicate in cinci lobi lungi si ascutiti. Descoperit de triburile ameridiene cu mult inaintea colonistilor americani, siropul de artar a devenit o parte importanta din identitatea Canadei, frunza de artar fiind folosita ca simbol al Canadei inca din secolul 18, fiind reprezentata atat pe steagul tarii cat si pe monede.
Legenda spune ca siropul de artar a fost descoperit intamplator de o femeie din tribul indian Iroquois. Se spune ca la plecarea la o vanatoare, sotul ei a smuls toporisca tomahawk din copacul in care o infipsese cu o seara inainte. Un lichid a inceput sa picure din locul unde fusese infipt toporul. A doua zi, femeia a observat ca vasul din scoarta de mesteacan aflat intamplator la poalele copacului se umpluse cu un lichid si crezand ca este apa, l-a folosit la gatit. Rezultatul a fost o mancare dulce, dar delicioasa si foarte apreciata de sotul ei.
In prezent se cunosc 10 specii de artar: artarul de zahar, artarul negru, artarul argintiu, artarul rosu, artarul fin, artarul tepos, artarul de Pennsylvania, artarul cu frunze mari, artarul negondo, artarul circiné. Din acest zahar de artar se fabrica siropul de artar, cunoscut în toata lumea pentru calitatea si efectele sale benefice asupra corpului uman.

Siropul de artar se obtine prin fierberea sevei copacului, recoltata numai într-o anumita perioada a anului, de la sfarsitul lunii februarie pana la jumatatea lunii aprilie. Dintre numeroasele specii de artar, doar cateva sunt folosite pentru obtinerea acestei delicatese.
In functie de culoare, de data de recoltare a sevei si de gust, siropul de artar este clasificat in trei grade: A, B si C. Daca siropul de grad A are o culoare maronie relativ luminoasa si are o aroma fina, cel de grad C este inchis la culoare si are un gust puternic aromat.

Siropul de artar este o sursa excelenta de mangan si  zinc, 13 grame de sirop de artar furnizand 22% din necesarul zilnic de mangan.

Valori nutritionale la 100g:
Energie 261 kcal/1093 kj,
Proteine 0g, lipide 0.2g,
Carbohidrati 67.09 g
Fibre 0 g.

Mod de intrebuintare: siropul de artar poate fi folosit ca indulcitor pentru cafea sau ceai, dand o savoare catifelata sau ca topping pentru vafe, clatite, placinte, dar poate fi folosit si ca parte componenta a unui sos pentru diverse preparate culinare.

Caracteristici
Vegan
Vegetarian

Spune-ţi opinia


Numele tău:

Opinia ta: Notă: Codul HTML este citit ca şi text!

Nota: Rău           Bun

Introduceţi codul din imagine: