Ulei canepa 200ml Solio

Ulei canepa 200ml Solio
Click image for Gallery
Producător: Solio
Cod produs: 5997259370105
Disponibilitate: Stoc Epuizat
Preţ: Stoc Epuizat 29,50lei

Uleiul de cânepă este un aliment care se obţine prin presarea la rece a seminţelor plantei de cânepă, Cannabis Sativa (sativa cultivată). Istoria utilizării uleiului de cânepă îşi are începuturile în China. Cu aproximativ 3.000 de ani î.H. seminţele erau folosite pentru combaterea inflamaţiilor pielii şi erau considerate ca fiind tonice, regenerative, laxative diuretice şi excelente pentru eliminarea limbricilor la nou-născuţi şi animale.

Prima utilizare terapeutică a cânepii documentată în literatura arabă se regăseşte în secolele VIII-IX, părţile plantei cele mai folosite în terapie fiind seminţele şi într-o mai mică măsură frunzele. Uleiul de cânepă este deosebit de bogat în acizi graşi esenţiali poli-nesaturaţi din familia omega. Acidul linoleic (omega-6) si alfa-linolenic (omega-3) vitali pentru organismul nostru sunt consideraţi “grasimi sănătoase”, dar pentru că acesta nu îi poate produce singur, trebuie sa îl procure din alimentaţie. În afară de Ω3 şi Ω6, uleiul de cânepă conţine şi familia de tocoferoli (vitamina E) care sunt antioxidanţi naturali. Uleiul de cânepă reprezintă un remediu de bază adică un aliment functional care prin natura sa poate optimiza reacţia sistemului imunitar pentru prevenirea bolilor. Ajută de asemenea în tratamentul patologiilor care depind de dezechilibre metabolice. Uleiul de cânepă poate fi considerat „vaccin” nutriţional iar introducându-l zilnic în dietă joaca rolul unui aliment protector. Are miros şi gust plăcut, asemanator celui de nuca şi poate fi folosit pentru a condimenta salatele, pastele, orezul sau poate fi combinat cu alte uleiuri utilizate în mod tradiţional.

Un alt domeniu in care uleiul de canepa are efecte terapeutice semnificative sunt bolilele de piele.
Dintr-un studiu făcut aleatoriu orb, placebo controlat cu administrarea uleiului de cânepă timp de patru săptămâni la pacienţi afectaţi de dermatită atipică s-a înregistrat o ameliorare a simptomelor clinice ale bolii. Aceste rezultate ar părea să fie legate de raportul corect între acizii graşi esenţiali existent în acest ulei. La fel în cazul bolilor cardiovasculare, studiul efectuat aleatoriu dublu orb a înregistrat o scădere statistică importantă a nivelului hematic al trigliceridelor şi colesterolului după patru săptămâni de administrare de ulei din seminţe de cânepă.

Dr. Jonas Elia, medic chirurg specialist în pediatrie şi neuropsihiatrie infantilă, în experienţa sa clinică de peste 15 ani în terapiile cu ulei de cânepă a obţinut rezultate strălucite în bolile astmatice şi afecţiunile respiratorii, atât ale căilor respiratorii inferioare cât şi a celor superioare;
dermatite atopice şi afecţiuni cutanate diverse (psoriazis, dermatită seboreică, acnee chiar în formele cele mai grave, rosacea, lupus cutanat, arsuri); patologii gastrointestinale (reflux, colonopatie, rectocolite muco hemoragice); afecţiuni vasculare (hipertensiune arterială şi vasculopatie); patologii feminine (chisturi ovariene, sindromul premenstrual, menopauză); artroze şi artrite reumatoide; convulsie; perturbări de limbaj, autism la tineri, perturbări de caracter, impulsivitate; perturbare specifică a atenţiei, întârziere în dobândirea de calităţi psihomotorii;

ATENTIE! Este importantă calitatea seminţelor, presarea la rece, păstrarea într-un mediu răcoros, la întuneric pentru a se evita oxidarea şi râncezirea, aceste ultime inconveniente fiind evitate prin folosirea unor recipiente din sticlă de culoare închisă si menţinând recipientul într-un loc răcoros sau la frig, după deschidere!

INDICATII. Uleiul de cânepa poate juca un rol important în meţinerea sănătăţii cardiovasculare.
Faptul că uleiurile Omega 3 reduc trigliceridele şi niveul de colesterol a fost demonstrat de numeroase studii. Acizii graşi Omega 3 sunt de asemenea eficienţi în micşorarea tensiunii arteriale şi în diminuarea nivelului de fibriogen, un marker-cheie în ateroscleroză. Uleiul de cânepă furnizează acizii graşi necesari în menţinerea sănătăţii şi a flexibilităţii membranelor celulare, fiind totodată antiviral, antifungic şi antibacterian. Numeroase studii clinice arată că acizii graşi esenţiali pot da rezultate bune în tratarea multor afecţiuni alergice cronice şi inflamatorii, de tipul eczeme, psoriazis, lupus şi colită ulceroasă.

Cânepa e singura sămânţă comestibilă care conţine Acid Gamma-Linolenic benefic în tratarea simptomelor premenstruale şi ale menopauzei. Datorita profilului acizilor graşi din cânepă, ea este sursa cea mai adecvată de AGL pentru consumul pe termen lung. În plus, clorofila conţinută este bogată în magneziu şi extrem de folositoare organismului. Acizii graşi Omega 3 ajută la producerea seriilor prostaglandin 3 (PG3), substanţe antiinflamatoare care funcţionează asemenea hormonilor. Uleiul de seminţe de cânepă oferă acizii graşi vitali în tratarea pe termen lung a afecţiunilor artritice (de exemplu artrita reumatoidă). Acizii graşi esenţiali sunt necesari pentru o structură sănătoasă a membranelor celulare, mai ales a celulelor nervoase, fiind vitali pentru scutul de mielină (care izolează celulele nervoase). La copii, omega 3 şi omega 6 sunt extrem de importanţi pentru dezvoltarea sănătoasă a creierului. S-a descoperit că AGE îmbunătăţesc funcţionarea sistemului imunitar, ajută la reglarea bacteriilor intestinale şi cresc energia celulară necesară la eliminarea materialelor nefolositoare.

Ioan Veresiu, conferenţiar la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Cluj a testat, la cererea unei firme, efectul uleiului de cânepă presat le rece în diabetul de tip II şi a ajuns la concluzii îmbucurătoare. El a testat uleiul pe zece pacienţi, timp de 12 săptămâni, urmărind dislipidemiile - creşteri de colesterol, trigliceride (lipide simple care intră în compoziţia grăsimilor şi au rol energetic). De reţinut că, după tratament, nivelul trigliceridelor a scăzut la jumătate, dar au fost observate şi alte efecte colaterale: colesterolul a scăzut de la 225 la 182, colesterolul „bun” a crescut şi au scăzut şi glicemiile.

Acizii grasi esentiali mentin colesterolul scazut prin accelerarea proceselor metabolice. Grasimile sunt arse mai repede, nu mai au timp sa se depuna pe peretii arterelor. In plus, raportul optim de omega 6 şi omega 3 este de fapt raportul optim de grasimi pentru organism. Un excces de omega 6 (provocat de alimentaţia fast-food) duce la obezitate si creste colesterolul

Uleiul are o foarte bună proporţie între acizii graşi esenţiali. Omega 6 şi Omega 3 sunt două mari familii de acizi graşi esenţiali, care au efecte cam antagonice, de aceea echilibrul dintre ei este important. Are efect si în imunologie, îmbătrânire, boli de piele, tot felul de deficite, în protecţia cardiovasculară

Acizii grasi esentiali ajuta la oxigenarea si la hidratarea corecta a pielii. Acidul gama linoleic prezent in uleiul de canepa incetineste procesul de imbatranire a pielii. Prezenta psoriazisului este asociata cu deficienta in alimentatie a acizilor grasi. De aceea, uleiul de canepa se recomanda ca adjuvant in tramentul acestei afectiuni. S-a observat că insuficienta acizilor grasi esentiali in alimentatie antreneaza dupa sine anemia, care se manifesta prin rezistenta mica la efort, senzatia de oboseala continua, ameteli. Pentru cei care au eliminat carnea din alimentatia lor, este nevoie de un aport de calitate in ce priveste grasimile nesaturate.

Detalii: http://www.paradisulverde.com/Alimetatie/Uleiuri/ulei-din-seminte-de-canepa.html

Mai multe detalii despre uleiuri gasiti aici

Caracteristici
Vegan
Vegetarian

Spune-ţi opinia


Numele tău:

Opinia ta: Notă: Codul HTML este citit ca şi text!

Nota: Rău           Bun

Introduceţi codul din imagine: