Ulei seminte struguri 200ml Solio

Ulei seminte struguri 200ml Solio
Click image for Gallery
Producător: Solio
Cod produs: 5997259370426
Disponibilitate: Stoc Epuizat
Preţ: Stoc Epuizat 34,50lei

Uleiul presat la rece din seminte de struguri este un ulei transparent galben-verzui cu un gust neutru, ușor dulceag și aproape inodor, componentele sale principale fiind: acizi grasi nesaturati, polifenoli, fitosteroli, cupru, zinc, vitamina E, procianidina, acid linoleic(>70%), etc.
Procianidina este un factor anti- îmbătrânire de 20 de ori mai eficient decât vitamina C și respectiv de 50 de ori decât vitamina E. Nu întâmplător strugurii cresc pe vița de vie – „sursă a vieții”. Efectele deosebite nu se limitează doar la atât, el fiind indicat și în ameliorarea circulației cardiovasculare(ateroscleroză, fragilitate capilară și vasculară, varice, hemoroizi, senzația de picioare obosite), vederea obosită prin acțiunea asupra capilarelor din ochi, în Alzheimer prin oprirea proceselor degenerative datorită prezenței antioxidanților, împiedică formarea tumorilor benigne(chisturi ovariene, fibroame, adenoame, etc.), este un bun imunostimulent, ca atare e recomandat mai  ales în perioadele reci. Conform unor studii realizate în Statele Unite este excelent în reducerea și menținerea colesterolului în limite normale. Este deosebit de util și în prevenirea unor afecțiuni dermatologice(psoriazis, depigmentări, cheratoze). Fiind  bogat în vitamina E întârzie îmbătrânirea pielii și are efect de hidratare. Pentru tenul uscat, pielea uscată și sensibilă la frig sau cu tendință de îmbătrânire se recomandă realizarea de masaj cu acest ulei.

Utilizare: Intern: Doza zilnică recomandată de ulei este de 25-45 de grame, adica 2-4 linguri pe zi, ingerate ca atare sau în hrană. 

Extern se poate folosi pentru hidratarea și regenerarea pielii el fiind rapid absorbit în piele datorită conținutului ridicat de acid linoleic. În cosmetică se recomandă pentru masaj sau pentru prepararea unor amestecuri de baie.

Contraindicații: Intern, nu se cunosc; extern, se va evita folosirea sa pe pielea grasă, seboreică, deoarece ar putea da reacții cutanate locale.

Din punct de vedere culinar potenteaza gustul alimentelor fara sa ne dea senzatia de gras pe care o lasa alte uleiuri. Se recomandă mai ales la salate și dressinguri. A se evita folosirea lui la prăjeli daca dorim sa beneficiem de calitatile sale terapeutice(desi are un punct de fum ridicat 216C, ceea ce-l recomanda pt. sotat sau inabusit).Deasemenea mai are o calitate foarte interesanta acela de emulsificator ceea ce face ca maionezele preparate cu el sa nu se mai ”taie”.

Mai multe detalii despre uleiuri gasiti aici

Caracteristici
Vegan
Vegetarian

Spune-ţi opinia


Numele tău:

Opinia ta: Notă: Codul HTML este citit ca şi text!

Nota: Rău           Bun

Introduceţi codul din imagine: